onsdag, juli 18, 2007

Rydding, vasking og soving.
I dag våknet Åsa tidlig. Så jeg fikk gjort mye på formiddagen når hun tok seg en times lur. Ble helt ferdig på rommet til Tobias og vasket over gulvet helt til slutt. Så våknet Åsa igjen og vi spiste og koste oss. Så skulle hun sove igjen klokka et. Jeg og hun la oss i dobbelt senga. Jeg skulle bare ligge der til hun hadde sovnet. Men så våknet jeg plutselig og så var klokka kvart på fire! Har sovet som en stein. Åsa er en del urolig på nettene, men i dag har tann nummer to kommet, så kan jo være derfor. Etter middag og i løpet av kvelden har vi fått bært en del på loftet og så har jeg fått vasket badet. Tobias er fortsatt på hytta. Det regnet i hele går og i dag og vi må ha lys på inne hele dagen. I går så dreiv jeg på rommet til Tobias. Tar tid å rydde i leker og blant annet rydde i esker med små leker og kinder egg leker og kaste det som er ødelagt etc. Men nå er det bra der. Bildet av Tobias sitt rom er tatt for et år siden ca. Sengen hans er etter min oldemor. Pappa har ordnet den, og dreid nye knotter på toppen. Må også si tusen takk for de fine kommentarene deres. Det varmer veldig :-)

mandag, juli 16, 2007

En deilig dag :-)


I dag har det vært en deilig dag. Det har vært sol i hele dag og varmt. Tobias ble hentet av mamma og pappa kvart på elleve i dag. De skulle på hytta og bli til onsdag eller torsdag. Vi drar jo til Danmark på lørdag morgen. Har begynt å rydde skikkelig på Tobias sitt rom i dag. Rydde bort bøker etc. som han har blitt for stor til. Har også fått strøket litt i dag. Og solt meg litt. Etter middag var vi også ute et par timer. Deilig å kjenne sola igjen :-)


I går fikk jeg malt strøk nummer to på vinduet. Det ble fint. Skal vise bilder en dag. Og så har de spanske margerittene blitt så store. Og et bilde av hvordan det ser ut når Tobias og ungene plutselig skal inn en tur he, he.

lørdag, juli 14, 2007

Så kom regnet igjen i ettermiddag.Ja, så kom regnet igjen i ettermiddag etter et par dager med opphold og litt sol. I dag var vi å handlet mat. Så kom foreldrene til Kjetil på besøk. De lekte og koste med ungene mens Kjetil fikk malt den siste veggen på rommet og jeg malte vinduet hvitt. Så fikk bestemor klippet Tobias også. De fikk sommergaver. Tobias fikk liten dvd spiller og pokemon figurer og chips og en bil. Åsa fikk baby call , smokker og bitering. Etter at de hadde reist, så skulle vi grille, men det ble i stekepannen, for der regnet og så ut som på bildet.I går gikk jeg og ungene en tur på butikken. Etter middag var vi en tur hos noen venner med ei jente på 3 år og tvillinger på 3 mnd. Ønsker alle en fortsatt fin helg :-)

torsdag, juli 12, 2007

Besøk i dag også.


I dag skulle jeg og ungene gå bort på mat butikken. Men så begynte det å regne så fælt, så vi tok bilen og dro på senteret. Sendte melding til mamma slik at hun også kom. På kafe møtte vi tanten min og en annen dame og pratet også med andre kjente på senteret. Kjøpte en blomst og en fin rosa sommerfugl. Etter middag kom tanta til Kjetil og bestemoren hans og de satt til nærmere ni. Det var koselig.

onsdag, juli 11, 2007

Besøk i dag.


I dag har vi hatt besøk av mamma og mormor. De var her i over fire timer på dagen i dag. Mamma hadde med jordbær og jeg lagde vaffler. Vi koste oss. Ellers er Tobias helt opphengt i bil filmen om dagen. Jeg kan snart hele filmen utenatt. Til middag ble det pannekaker. Så lekte Tobias med ei nabo jente. Jeg og Åsa duppet av i stolen. Det har kommet noen dråper regn i ettermiddag, men ellers har vi også sett sola et øyeblikk :-) Kjetil har malt en vegg til på rommet i kveld og nå jogger han. Sitter og lurer på om jeg skal vaske gulvet. Fortsatt god sommer alle sammen :-)

tirsdag, juli 10, 2007

Opphold i dag.
I dag har det vært oppholds vær og litt sol. Var først med Åsa på helsestasjonen på 6 måneds kontroll halv elleve i dag. Så når vi kom hjem lekte Tobias med to jenter. De lekte og koste seg ute på et teppe. Åsa satt litt i stolen sin. Så løpte de litt ut og inn. Moren til hun ene kom inn og drakk kaffe og pratet. Så til middag lagde jeg en god gryte i ildfast form i ovnen. Kokt makaroni, stekt kyllingfile i biter, løk, gul og rød paprika og squash blandet. Egg og melk pisket sammen og helt over og ost på toppen. Det var kjempe godt med salat til :-)

Ønsker alle som er innom en fin kveld :-)

mandag, juli 09, 2007

Fortsatt regn.

Her regner det fortsatt. Begynner å bli litt frustrert nå gitt. Det hender det er litt opphold, men noe sol er det ikke snakk om. Formen er bedre, men kjenner det litt i et øre nå. Tobias er helt frisk, men er ikke helt ferdig med antibiotikaen. På fredag kjørte jeg Tobias til en gutt i barnehagen som ble fem år. Han skulle vært der i bursdag sist lørdag når han var syk, derfor ble han bedt dit på fredag. Han var der fra tolv til fire og hadde kost seg masse. På lørdag skulle vi egentlig vært i 30 års lag. Visste ikke om vi skulle siden vi ikke var helt friske. Men vi fikk ikke noe valg for foreldrene til Kjetil turte ikke være barnevakt allikevel, for de var redd for å få streptokokker for de skal ha ferie neste uke. Så vi koste oss bare hjemme. På søndag kom broren min hit og lekte med Tobias. Tobias er veldig glad i onkel og de kjørte med bilbanen sammen :-) Så var det ørrett middag hos mamma og pappa etter det.Tobias har ferie fra barnehagen nå. Vi har ryddet i noen leker etc. Samlet alle bilene fra bil filmen sammen etc. Tobias fikk fin olajakke og Åsa fikk fin lilla kjole med lue til av mamma og pappa da de kom hjem fra Normandie. Fikk også beskjed om å ta bilde av Tobias hvor han later som om han sloss he, he. Jeg gikk en tur til butiken i stad, ca 10 minutter en vei. Greit å bevege seg litt.

torsdag, juli 05, 2007

Streptokokker og regn, regn og regn.
Ja, da har hele familien streptokokker i halsen(unntatt Åsa) og går på antibiotika. Jeg våknet natt til tirsdag og hadde vond hals og hode. Mamma kom og var her på dagen for var ikke så lett å styre alene med to unger og være syk. På kvelden syntes jeg at jeg var litt bedre og tenkte at det snart gikk over. Men våknet onsdag morgen og var mye verre. Kunne nesten ikke prate eller svelge. Kjetil våknet også med hals vondt, men gikk på jobb. Jeg ringte legen og fikk time klokka fire. Mamma kom i går også. Fikk penicillin av legen. Kjetil ringte legevakta når han kom fra jobb, var der og fikk antibiotika og noe annet mot betennelser. Det hjalp for nå føler vi oss bedre. Kjetil fikk noe annet en meg, en hestekur sa legen he, he. Så han følte seg så bra at han dro på fisketur etter middag. Jeg og ungene og mamma var på formiddags kaffe hos tanta mi. Der var begge søskenbarna mine som bor i Oslo. Den ene med lille gutten på 8 mnd, og den andre med lille gutten på 1, 5 uke :-)


Ellers bare regner det, regner og regner. Tordnet også litt i middags tiden. Åsa har fått den første tannen i dag :-) Om 2 og en halv uke drar vi til Danmark. Tar ferge fra Gøteborg til Fredrikshavn. Hadde ikke tenkt på om vi må ha pass før jeg plutselig begynte å tenke på det. Tror ikke man må ha det. Passene våres har gått ut og hadde håpet å slippe å bruke penger på det. Vi skal ligge en uke på en hytte på en campingplass på vest kysten ved Hvide Sande og 4 dager etter det ved Egense. Håper jeg finner noen spennende butikker :-)

mandag, juli 02, 2007

Tre ting
Ble for en stund siden utfordret av Tussaluso om å vise fram tre ting som betyr noe for meg her hjemme. Må jukse litt for klarte ikke bare å velge tre ting. Ting nummer 1: Ting fra Nord Norge. Kjøpte denne fine lysestaken i Bodø for 4 år siden, synes den er så fin. Kjøpe også den knaggen der for 4 år siden. Pappa er fra Bodø (Fleinvær) og jeg har vært der mange, mange, maaange ganger. Så derfor minner disse tingene meg om en del av mitt opphav :-) Ting 2: er de første skoene som jeg hadde . De har rosa sløyfer i, for de stod på konfirmasjons bordet mitt. De står til pynt på soverommet. Ting 3: er sølvkoppen og annet sølv jeg fikk til dåpen min, begge sølvkoppene til ungene, og sølvbestikket til foreldrene til Kjetil, og sølv ranglen som mammen min fikk til dåpen. Og så må jeg ha med en ting 4: og det er det fine bildet som jeg har fått av oldemoren min når jeg var liten.Ellers så er Tobias syk. Han våknet med vondt i halsen, hodet og magen på fredag, og kastet opp utover ettermiddagen og kvelden, til klokka to på natta. Trodde først det var spy sjuken. På søndag var han verre i halsen, og han kastet opp igjen. Ringte legevakta. Det er streptokokker i halsen. Fikk en kapsel som han skulle ta i går. Åpnet den og blandet pulveret med syltetøy, men alt kom opp igjen utover kjøkkengulvet. Men i dag fikk Kjetil hentet den flytende antibiotikaen på apoteket, så nå har han begynt med det. Eller så var mamma og pappa innom på lørdag for da hadde de kommet fra Frankrike. På kvelden når ungene hadde lagt seg kom det noen venner innom. Kjetil og den ene gikk ut en tur når de andre dro, men han var ikke sein :-)På søndag var det å slappe av, på legevakta, besøke tanta til Kjetil en tur og slappe av igjen. Været er ikke så bra, masse regn inni mellom. Vil ha sol snart. Har litt vondt i magen selv og i nakken, men det går nok snart over. Begge ungene sover. Jeg sov med Åsa etter middag og det blir nok ikke så seint i kveld tror jeg.