mandag, november 30, 2015

Mandag igjen

Hei, så er det mandag igjen, synes helga går så fort. Men, men, man får da et lite avbrekk. Sist mandags morgen før jobb så var jeg på ropes/slyngetrening. Det er ganske hardt, men gøy også.På tirsdag hadde jeg fri, og på kvelden var jeg ute med jobben og spiste. Det var koselig, og veldig god mat. Jeg spiste andeconfit, og sjokolademousse til dessert.
                                                                            


På onsdagskveld var jeg på body work, selv om jeg var kjempe støl etter ropes på mandag.


På torsdag var jeg og så på Åsa mens hun hadde turning. Veldig gøy å smug kikke iblant og se hvor flinke dem har blitt :-)


På fredag var jeg så trøtt og sliten etter middagen, så jeg sovnet på sofaen. Men når klokka ble halv ni, så tok jeg meg en joggetur ute i 45 minutter. Det var godt ute da, og nesten 9 varmegrader.

På lørdag tok Åsa og jeg en tur på julemarkedet i Øvrebyen. Vi møtte mamma og pappa der, og vi tittet litt rundt, og kjøpte oss vaffel og kaffe. Ungene fikk også kakao på pinne.


På kvelden sov ungene hos mamma og pappa, for Kjetil og jeg var på julebord med jobben til Kjetil. Det var på Vinger hotell og det var god mat og dessert. Det var Christiania som spilte etterpå. Tror vi var hjemme rundt kvart på to på natten jeg. Og jeg hørte tidlig på morgenen at det blåste og regnet kjempe mye ute. Da var det godt å vite at vi kunne sove lenger.


Vi hentet ungene i to tiden, og da hadde dem laget pepperkaker med mormor og morfar. På ettermiddagen var det julegrantenning på lekeplassen hjemme hos oss, og nissen kom med godisposer :-)I dag har jeg jobbet tidlig istedenfor sent. Så da ble det zumba kvart over seks i kveld. Kjetil hadde fyrt opp i ovnen når jeg kom hjem, så det er godt og varmt her. Ønsker dere en fin mandagskveld :-)

                                                                             


                                                                         tirsdag, november 24, 2015

Piken på toget av Paula Hawkins


Du kjenner ikke henne. Men hun kjenner deg.

Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet.

Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra.  I stedet blir hun selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin.

Tre kvinner, tre men, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap. Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder i denne psykologiske thrilleren om sårbarhet og besettelse. Piken på toget er en illevarslende og sammenfiltret historie om jakten etter sannheten.

Boka er bygd opp med tre kvinners fortellerstemmer, hovedpersonen Rachel, Anna og Megan, og livet kretser rundt deres menn og eks-menn. Vi blir fortalt alle tre sine historier annenhver gang.
Den handler først og fremst om Rachel, som er forlatt av sin mann, pga sin alkoholisme. Hun bor hos en venninne, og tar toget til London hver dag, selv om hun har mistet jobben. Der fra togvinduet observerer hun andre mennesker, særlig en mann og en kvinne, og en dag forsvinner denne kvinnen. Rachel blir besatt på å finne ut hva som har skjedd med denne dama, og blander seg inn i det meste, også i livet til eks mannen.  

Jeg synes denne boka var veldig spennende og interessant. Jeg spekulerte og spekulerte, og tenkte også, mens jeg ikke leste boken. Den kvernet rundt hele tiden, og jeg tenker enda på boken, selv om jeg har lest den ferdig. Den er en skikkelig psykologisk thriller! Så om du vil lese en skikkelig spennende bok, så les Piken på toget!

Piken på toget
Paula Hawkins
Krim roman
331. sider
Oversatt av Bente Rannveig Hansen
Bazar forlag
2015fredag, november 20, 2015

Fri fredag

I dag har ungene og jeg hatt fri, for det var planleggingsdag på skolen. Vi sov lenge, koste oss inne. Jeg trente litt armer før vi dro i svømmehallen. De fikk ha med seg en kompis hver. Jeg svømte litt og så tok vi boblebad. Nå er det bare jeg og Åsa hjemme. Tobias skulle sove hos kompisen og Kjetil er på release fest på jobben.  Sist torsdag var jeg på corebar igjen, og jeg synes det er gøy, men litt vanskelig de første gangene.


Jobbet til seks på fredag kveld og jobbet på lørdag. Åsa var med på jobb og vi handlet før vi dro hjem. Fyrte i ovnen og tente lys for Paris. Synes det er helt forferdelig det som har skjedd der.
                                                                           

Søndag gikk Kjetil og jeg en times tur i strålende vær og sol :-) Senere støvsuget og vasket jeg bilen.

Mandag begynte det å snø på formiddagen, og det la seg litt, men ble dessverre sludd i løpet av kvelden.


Trøtt på jobb på mandag, så da ble det en celsius.

Tirsdag hadde jeg fri. Åsa hadde vondt i halsen og var hjemme med meg. Vi hadde klippetime etter skoletid begge to. Ble veldig fornøyde med ny sveis.

På kvelden var det litteraturkveld på jobb, med bok anbefalinger.Når jeg kom hjem på kvelden, så kjørte jeg beinøvelser hjemme. Deilig å kjenne at beina dirrer etterpå he, he.

På onsdag jobbet jeg også til seks. Det var så godt med frisk luft på vei mot bilen. Så når jeg kom hjem, så tok jeg meg en joggetur. Deilig å kjenne kald og frisk luft i kinnene.

I går var Åsa også dessverre syk. Vondt i halsen og sandpapir når hun hostet. Hun ble med meg på jobb, så hentet morfar henne, og hun var hos mormor og morfar i dag. Hadde samtale med Tobias på skolen klokka to. Morfar hentet han der etter det og de fikk middag hos dem, mens Kjetil og jeg jobbet lenger. 

Deilig i svømmehallen i dag.

Ønsker dere en fin fredagskveld :-)

mandag, november 16, 2015

Store hvite Løgner av Liane MoriartyHistorien handler om tre kvinner i Australia. De virker lykkelige, men under overflaten er ikke alt som det skal være.

Det måtte ende i tårer, men hvordan endte det med mord?

Alenemoren Jane har nettopp flyttet til byen. Med seg har hun den lille sønnen sin - og hemmeligheten hun har båret på i fem år.

Når skoleåret starter, møter hun Madeline - en dame som aldri går stille i dørene, som husker alt og aldri tilgir - og Celeste, som er så pen at folk stopper opp og stirrer når hun nærmer seg, men som virker merkelig nervøs og usikker. Begge tar Jane under sine vinger - men uten å røpe sine egne hemmeligheter.

Så blir barna til de tre kvinnene involvert i en episode som først virker harmløs, men som raskt kommer ut av kontroll: Tisking og hvisking i skolegården blir til ondsinnede rykter og til slutt er det ingen som kan skille løgn fra virkelighet ... 

En spennende bok, som man lever seg inn i. Du tror du skjønner hva de fleste skjuler, men så viser det seg å ikke være det allikevel. Man blir også ganske sint på noen personer i boka, og du får lyst til å si til dem at de ikke skal oppføre seg sånn.
Liane Moriartys roman setter spørsmålstegn ved hvor godt vi kjenner våre nærmeste - og hvor godt du kjenner deg selv.


Store hvite løgner
Liane Moriarty
Roman
568 sider
Oversatt av Solveig Moen Rusten
Pantagruel forlag
2015

mandag, november 09, 2015

Mandag igjen

Hei på dere, nå er det mandag igjen. Synes bare det er mandager og fredager hele tiden jeg. Denne uka har gått fort. Sist lørdag gikk Åsa halloween med noen jenter i veien og Tobias var på overnatting.
                                                                     


På søndag kom foreldrene til Kjetil på middag, og vi gikk en lang tur først. Åsa hadde skjært ut appelsiner og laget ansikter i dem :-)
                                                                    


På mandag var Tobias og jeg syke og hjemme. Veldig vondt i magen og kvalme. På tirsdag hadde jeg fri og var bedre, men Tobias var fortsatt syk. På ettermiddagen var jeg på bokwa, mens Åsa var på turn.

På onsdag var det jobb igjen, og på kvelden var det fotballtrening for Tobias og body work for meg.

På torsdag var Åsa på turn og jeg på zumba. Hadde på meg nye tights som jeg hadde kjøpt på Ellossport, og de var veldig gode.

På fredag etter jobb og middag, dro vi til Sverige og handlet masse mat. På lørdag jobbet jeg, og Åsa var med på jobb den lørdagen. På vei hjem kjøpte vi farsdagsgave. På kvelden så vi på MGP junior.
Søndag våknet vi til kjempe fint vær, selv om det hadde regnet på natta. Kjetil fikk frokost og pakker, siden det var farsdag. Vi syklet en tur til Tufteparken og var det i over en time, så syklet vi en lengre vei hjem. Kjempe fint langs Glomma på vei hjem.
På kvelden var vi på farsdagskaffe og kake hos mamma og pappa.


Ha en flott kveld alle sammen :-)
onsdag, november 04, 2015

Bokanbefaling: Sommerstorm


Vil anbefalle denne boka: "Sommerstorm" av Vanessa Lafaye som jeg leste ut for noen uker side

Florida, sommeren 1935. I Heron Key er alt tilsynelatende harmonisk. Men under overflaten syder det. Likevel samles alle, både svarte og hvite, om forberedelsene til den årlige fjerde juli-festen. Missy, som jobber som hushjelp og barnepike for den rike Kincaid-familien, drømmer om et bedre liv, og om Henry, som dro i krigen atten år tidligere. Nå er Henry tilbake, sammen med en gruppe loslitte krigsveteraner i en arbeidsleir ute ved kysten. Men han er preget av krigen og av årene etterpå. Når en hvit kvinne blir funnet halvt ihjelslått etter festen, faller mistanken på Henry. Samtidig bygger et voldsomt uvær seg opp utenfor kysten. Snart må alle i den lille byen fatte avgjørende valg idet orkanen truer med å treffe land. Sommerstorm er basert på historiske hendelser, og er en engasjerende roman om kjærlighet, samhold og fordommer i en tid preget av sterk endring. Samtidig er den et forrykende drama om hva som skjer når naturkreftene setter en hel by på prøve.

Denne boken anbefaler jeg alle å lese! Den var veldig spennende, i alle fall fra midten av boka, så jeg klarte ikke å legge den bort og satt utover natta og leste. Interessant å lese om hvordan det var mellom svarte og hvite i Florida på den tiden. Jeg så det for meg som i en film når jeg leste. Beskriver også den virkelige orkanen i Florida i 1935 og hvordan den var. Her er det flere temaer samtidig, men som ikke gjør det rotete. En vakker og spennende bok!

tirsdag, november 03, 2015

Novemberliste:


Ti ting jeg skal gjøre i november:

1.Se Åsa i en teateroppsetning på skolen.
2. På julebord.
3.Trene minst 15 ganger.
4. Jobbe en helg.
5. Lage ønskeliste til jul.
6. Ordne i stand til advent.
7.Lese ut den boka jeg holder på med.
8. Klippe meg. 
9. Gjøre meg helt ferdig i hagen. 
10. Se flere filmer.