fredag, mars 18, 2016

Snart påske :-)

Hei, og god fredag. Nå er det snart påske. Kanskje noen av dere tar påskeferie i dag. Jeg skal jobbe i morgen og mandag før jeg tar ferie :-)
Sist helg begynte med at Åsa var i bowlingbursdag til to venninner på fredagskveld. Når jeg hentet fikk hun spille airhockey ;-)


                                                                


På lørdag dro vi til Sverige. Åsa fikk nye joggesko og fotballsko, Kjetil kjøpte seg joggesko og så kjøpte vi masse mat. Og koste oss på kaffe. På kvelden kom en kompis av Tobias på overnatting.På søndag hadde klassen til åsa skidag ved en skistadion like ved oss. Vi dro dit, og hadde med ski og akebrett. Gikk en runde på ski, kjøpte vaffel, koste oss med kaffe og pratet med andre foreldre mens ungene lekte. Sola var sånn nesten igjennom hele dagen også. Når vi kom hjem renset jeg skiene for klister. Kjetil tok årets første sykkeltur, og jeg gikk til en bakke og kjørte bakkeintervaller.
På mandag jobbet jeg til 1800. Etter at jeg kom hjem og hadde spist, så gikk jeg ned i kjelleren og grunnet den innerset veggen som skal være grå. Kjetil spilte bedrifts bowlingkamp.  Gikk veldig fort å grunne den veggen og grunnet også litt på vinduene.På tirsdag jobbet jeg først dagen, så hjem og spise middag og så tilbake på jobb og holde lesesirkel. Hentet Åsa hos mamma og pappa etter det, for de hadde vært med henne på skikarusell avslutning,
 der hun fikk drikkeflaskebelte som premie.På onsdag var jeg på bodywork, og det er lenge siden sist, så jeg er fortsatt støl. Men jeg liker de timene veldig godt. Kjetil dreiv litt i kjelleren, fjernet en ledning og reiv av halve gulvbelegget og satt opp noen lekter.
                                                                              

I går kveld var det foreldremøte for 3.trinn på skolen, og Kjetil var vakt på ishockey kamp. Så det meste skal være gjort før påske virker det som ;-)
I dag tidlig var jeg på påskefrokost for 7. trinn og det var koselig og litt sentimentalt for det var den siste påskefrokosten som vi har hatt i 7 år.

Ønsker dere en fin helg og god ferie til dere som har fått det :-)
onsdag, mars 16, 2016

Norsk sokkel av Heidi Linde

                                                            


                                                                        

"Norsk sokkel" av Heidi Linde: bak på boken står dette:
På et hotell i Skien sitter en familiefar og forsøker å glede seg over at han ikke har kreft. Tretti mil lenger nord, på Lillehammer, forsøker svigermoren hans å finne ut av hvem hun skal bli nå som hennes alkoholiserte ektemann omsider har bestemt seg for å slutte å drikke. I Sogndal prøver en voksen sønn å få plass til mora si på sykehjem. I Trondheim strever en sju år gammel jente med å finne seg til rette i et nytt fosterhjem. Et gravid par på Jessheim får et rutinemessig tilbud om fosterdiagnostikk, mens en NAV-arbeider på tur til Kreta ikke klarer å nyte ferien fordi hun synes så synd på alle.
Norsk sokkel er fortellingen om Norge, og menneskene som bor der. Om deres drømmer, skuffelser og tilkortkommenheter, og om deres dypt menneskelige ønske om å være en bauta for andre.


Det er en samling av små fortellinger om ulike personer, men vi forstår allikevel at disse personene hører sammen på en måte, som familie etc. Jeg synes  siste del av boken var bedre en første delen. Men det var kanskje fordi jeg kunne kjenne meg mer igjen på slutten.


Mange roser denne boka opp i skyene, mens jeg i grunnen ble litt skuffa over å lese den. Den var ikke så bra som jeg trodde den skulle være.


Norsk sokkel
Heidi Linde
Roman
292 s.
Gyldendal
2015

fredag, mars 11, 2016

Denne uka i mars

                                                                     Hei på dere. Denne uka har gått fort, akkurat som alle andre uker. Sist lørdag hadde vi foreldrene våre og broren min med familie på bursdagsfeiring for meg og Kjetil. Alltid koselig med familieselskap. På søndag gjorde vi ikke så mye, så på mye sport på tv, siden været ute ikke var noe bra. Det har snart snødd i en og en halv uke, men i dag er det sol :-)
                                                                          
                                                                                  På tirsdag hadde jeg fri, så da fikk jeg malt ferdig strøk nummer to i taket i kjelleren  (usj, tak er det verste å ta), og så var jeg på bokwa på kvelden. Og trente også litt styrke trening etter det. Kjetil var vakt på ishockey kamp og Åsa hadde turntrening og Tobias fotballtrening.På onsdag begynte jeg ikke før 1130 på jobb, og fikk ordnet litt hjemme før jeg dro. Pluss at jeg fikk puslespill på 2000 biter av broren min til bursdagen, så sitter med det litt også! Og da går tiden fort! Når jeg kom hjem fra jobb ca halv syv på kvelden, var Kjetil matte lekse hjelper på først Åsa og så Tobias, etter at han kom fra svømmehallen. Fikk også ryddet litt i kjelleren og Kjetil fikk slått på noen planker rundt vinduene der.I går kveld var jeg på corebar, og det er lenge siden sist, så jeg kjenner det på kroppen i dag. Men corebarhit er veldig gøy og morsomt, og effektiv trening. Kjetil var på bosubox på timen før meg, Åsa på turntrening og Tobias på fotballtrening. Så alle i familien trener på tirsdager og torsdager.
Ellers så har vi sett på en del skitour Canada om kveldene, synes det er spennende.
I kveld skal Åsa i bowling bursdag fra seks til åtte, og i morgen skal vi en tur til Sverige og handle til Påske og se etter nye joggesko til Åsa.
Ønsker dere en fin helg :-)onsdag, mars 02, 2016

MarsMånedsliste for Mars:


1. Feire bursdagen til mannen og til Tobias

2. Siste skikarusell for i år

3. På foreldremøte for 3. trinn

4. Jobbe en helg

5. Ha påskeferie

6. Dra på hytta

7. Trene minst 12 ganger

8. Fortsette å pusse opp kjelleren

9. Gå på ski

10. Finne frem påskepynt