mandag, januar 11, 2016

Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen

                                                                   Denne boka har jeg kost meg med i jula, og jeg synes den var kjempe morsom. Jeg var så heldig å få den som leseeksemplar fra Silke forlag.

Det begynte med et skrytete brev …

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev, og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild.

I krisemodus samler Magnhild  jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse. Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige lesebrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser, og de inviteres til TV showet God Morgen Norge.

Men samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i det kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.

Julebrevpikene er en sarkastisk og morsom roman om venninner, søsterforhold og kvinners opprør mot kravet om det perfekte livet!

Den var først og fremst morsom og underholdende, men også litt tankevekkende. Vi møter de fem venninne, Helene, Magnhild, Trude, Berit Anna og Else. Det er litt alders forskjell mellom dem, men det gjør ingenting, da vi får være med kvinnene på flere stadier i livet. Noen nyforelsket og noen enke. Jeg tror dette hadde blitt en morsom film, og ser for meg Marit Andreassen i en av rollene :-) Anbefaler alle å lese denne boka, uansett årstid :-)
Julebrevpikene
Karin Bjørset Persen
Roman
287 sider
Silke forlag
2012

Ingen kommentarer: