lørdag, mai 16, 2009

Ønsker dere alle en god 17.mai :-)


Smaaguttenes nasjonalsang
Vi ere en Nation ,vi med, vi Smaa, en Alen lange; vort Fædreland vi frydes ved; og Vi, Vi ere mange. Vort Hjerte veed, vort Øye seer, hvor godt og vakkert Norge er, vor Tunge kan en Sang blandt fleer af Norges Æressange.
Gud signe vårt dyre fedreland
Gud signe vårt dyre fedreland, og lat det som hagen bløma. Lat lysa din fred frå fjell til strand og vetter for vårsol røma. Lat folket som brøder saman bu, som kristne det kan seg søma. No er det i Noreg atter dag med vårsol og song i skogen. Om sædet enn gror på ymist lag, det brydder då etter plogen. Så signe då Gud det gode såd til groren ein gong er mogen.

Ja vi elsker dette landet
Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem, furet, værbitt over vannet med de tusen hjem, - elsker, elsker det og tenker på vår far og mor og den saganatt som senker drømme på vår jord.Norske mann i hus og hytte, takk din store Gud! Landet ville han beskytte, skjønt det mørkt så ud. Alt hva fedrene har kjempet, mødrene har grett, har den Herre stille lempet, så vi vant vår rett.Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem, furet, værbitt over vannet med de tusen hjem. Og som fedres kamp har hevet det av nød til seir, også vi, når det blir krevet, for dets fred slår leir.
Her er de sangene jeg forbinder med 17.mai :-) Jeg har jobbet i dag, nå er noen nybadede unger lagt og jeg skal lage gryterett til i morgen, pynte bord og se Grand Prix. Ønsker dere en fin 17. mai :-)


Ingen kommentarer: