fredag, april 30, 2010

Ønsker dere alle god helg og en fin Valborgsmesseaften :-)


Ja, i dag er det fredag og Valborgsmesseaften. Kopierte dette fra Wikipedia:


Valborgsnatten er natten til 1. mai. Både i Sentral-Europa (Tyskland, Tsjekkia, Østerrike) og dels i Norden har det vært tradisjon for å brenne bål og etter folketradisjonen var heksene aktive denne natta. Navnet skriver seg fra den angelsaksiske helgenen Walpurga (Valborg) (ca 710779), som var abbedisse i klosteret i Heidenheim i Schwaben (Tyskland), men tradisjonen i navnet hennes ble knyttet til hedenske vår- og fruktbarhetsriter. I Sverige, Finland og Tromsø blir Valborgsmesseaften fremdeles feiret. Tradisjonene i Sverige varierer noe, men ofte tennes et bål, en såkalt majbrasa, og det er fyrverkeri. Ved universitetet i Lund er det også spesielle arrangementer denne sista april. Feirer dere på noen spesiell måte i dag?

Kjetil skal ut å spise med jobben i dag, ellers ingen feiring hos oss. Jeg skal kose meg med data og tv. Kanskje trene litt først. Ha en god helg :-)4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Som svensk så må eg si at eg savner den traditionen en god del. Trur du det hadde gått an og få til noe slikt på Vinger?
Ska jammen ta det opp med Uno.

Her blir det ikke noen feiring alls. En vanleg fredag. Ska med nabojenta til Hov. Riding står på tur.
Men det gler eg meg til.
Så skal eg pakke sammen noen pakker å få sent. Eller er det vel ikke noe mere som må gjöres. Det blir nok bare kos i solstolen.
Det er dokk litt kald vind men det kanske blir bedre utover dagen.

Ha ei flott fredag nu du og.
Go Valborg.
Synnöve.

Hvite tulipaner sa...

Valborgmesseaften feires ikke her heller, men det er jo en god tradisjon da:)

Ha en flott aften og en god helg!
Klem

GroLinda sa...

Har hørt om det for mange år siden, men det er vel sjelden det praktiseres nå? Men takk for artig opplysning ;o) Ønsker deg en flott helg.
Klem fra Gro :o)

Størstepia sa...

Nei gitt, her har vi ligget på sofa'n og tittet på tv og slappet helt av etter en hektisk uke!:-)

Håper dere har en fin kveld!
Klem fra størstepia