tirsdag, november 24, 2015

Piken på toget av Paula Hawkins


Du kjenner ikke henne. Men hun kjenner deg.

Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet.

Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra.  I stedet blir hun selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin.

Tre kvinner, tre men, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap. Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder i denne psykologiske thrilleren om sårbarhet og besettelse. Piken på toget er en illevarslende og sammenfiltret historie om jakten etter sannheten.

Boka er bygd opp med tre kvinners fortellerstemmer, hovedpersonen Rachel, Anna og Megan, og livet kretser rundt deres menn og eks-menn. Vi blir fortalt alle tre sine historier annenhver gang.
Den handler først og fremst om Rachel, som er forlatt av sin mann, pga sin alkoholisme. Hun bor hos en venninne, og tar toget til London hver dag, selv om hun har mistet jobben. Der fra togvinduet observerer hun andre mennesker, særlig en mann og en kvinne, og en dag forsvinner denne kvinnen. Rachel blir besatt på å finne ut hva som har skjedd med denne dama, og blander seg inn i det meste, også i livet til eks mannen.  

Jeg synes denne boka var veldig spennende og interessant. Jeg spekulerte og spekulerte, og tenkte også, mens jeg ikke leste boken. Den kvernet rundt hele tiden, og jeg tenker enda på boken, selv om jeg har lest den ferdig. Den er en skikkelig psykologisk thriller! Så om du vil lese en skikkelig spennende bok, så les Piken på toget!

Piken på toget
Paula Hawkins
Krim roman
331. sider
Oversatt av Bente Rannveig Hansen
Bazar forlag
2015Ingen kommentarer: