mandag, november 16, 2015

Store hvite Løgner av Liane MoriartyHistorien handler om tre kvinner i Australia. De virker lykkelige, men under overflaten er ikke alt som det skal være.

Det måtte ende i tårer, men hvordan endte det med mord?

Alenemoren Jane har nettopp flyttet til byen. Med seg har hun den lille sønnen sin - og hemmeligheten hun har båret på i fem år.

Når skoleåret starter, møter hun Madeline - en dame som aldri går stille i dørene, som husker alt og aldri tilgir - og Celeste, som er så pen at folk stopper opp og stirrer når hun nærmer seg, men som virker merkelig nervøs og usikker. Begge tar Jane under sine vinger - men uten å røpe sine egne hemmeligheter.

Så blir barna til de tre kvinnene involvert i en episode som først virker harmløs, men som raskt kommer ut av kontroll: Tisking og hvisking i skolegården blir til ondsinnede rykter og til slutt er det ingen som kan skille løgn fra virkelighet ... 

En spennende bok, som man lever seg inn i. Du tror du skjønner hva de fleste skjuler, men så viser det seg å ikke være det allikevel. Man blir også ganske sint på noen personer i boka, og du får lyst til å si til dem at de ikke skal oppføre seg sånn.
Liane Moriartys roman setter spørsmålstegn ved hvor godt vi kjenner våre nærmeste - og hvor godt du kjenner deg selv.


Store hvite løgner
Liane Moriarty
Roman
568 sider
Oversatt av Solveig Moen Rusten
Pantagruel forlag
2015

Ingen kommentarer: